Expat – Relocation Support

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om de partner van een Expat te zijn. Daardoor kan ik me soms makkelijker inleven in een aantal van de uitdagingen die voor je liggen. Tijdens mijn periode als Spouse heb ik om me heen verschillende impressies opgedaan over hoe je een verhuizing naar het buitenland het beste kunt aanpakken.

Ik stond er versteld van hoeveel mensen niet de juiste voorbereiding hadden getroffen, om zo glad mogelijk over te gaan. Ik heb het dan niet over de logistiek, het vinden van een school voor de kinderen en hoe je een telefoonaansluiting regelt. Veel mensen vergaten om na te denken over de invulling van het dagelijksleven; wat ga ik doen om me in het buitenland thuis te voelen?

Verhuis en voel je thuis

De meeste mensen die als Expat (Spouse) in het buitenland vertoeven, komen vroeg of laat obstakels tegen:

  • Het bevalt me hier, wil ik hier blijven, zo ja wat zal ik daarvoor moeten ondernemen?
  • Ik spreek de taal niet.
  • Ik heb mijn baan opgegeven  om mee te gaan, nu ben ik afhankelijk van mijn partner.
  • Ik kan geen soortgelijk werk vinden.
  • Het is een enorme cultuurshock; zal ik ooit vrienden maken?
  • Ik heb heimwee, voel me alleen en opgesloten.
  • Ik ben gefrustreerd, weet niet hoe ik de dag door kom, iemand (naast mijn partner) om mee te praten zou fijn zijn.

Dit zijn echte problemen en frustraties die het welbevinden aantasten en ervoor zorgen dat mensen terug willen keren. Het gevoel van onzekerheid, eenzaamheid en isolatie kan bedrukkend werken. Het kan er voor zorgen dat je relatie/ gezin onder spanning komt te staan. Door te kiezen voor professionele ondersteuning en begeleiding kun je deze vervelende gevoelens grotendeels voorkomen. Een realistisch plan doet wonderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *